Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Insändare
Jag är din granne – solidaritet är viktigt för oss

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Delar av Frösösossarnas styrelse. Foto Lars Eklund.

Annons

Gemenskap i bostadsområden skapar trygghet. För oss Frösösossar är solidaritet viktigt, både i ord och i handling, lokalt och globalt. I tider av oro och osäkerhet när människor känner ett ökat behov av gemenskap är det extra viktigt med just solidaritet. Under den månad som har gått sedan Ryssland inledde den militära invasionen av Ukraina har frågan om vår beredskap för att kunna hantera kriser och svåra situationer lyfts av både myndigheter och frivilligorganisationer. Vi måste skapa en beredskap i varje hem. Samtidigt upplever en del människor sig vilsna i hur de ska ha råd att köpa in stormkök, vevradio och annan utrustning som alla egentligen borde ha hemma. Andra undrar hur de ska få plats att förvara många liter vatten till varje familjemedlem. Någon annan har kanske har all utrustning hemma, men är orolig för sin ensamhet.

Annons

Annons

I det här läget menar vi att solidariteten i samhället, på din gata eller i din bostadsort, är viktigare än någonsin. Att gå samman för det gemensammas bästa betyder i det här sammanhanget att vi räcker ut en hand till de som behöver. En dag är det kanske du eller jag som är i behov av hjälp. Att lära känna sina grannar skapar både gemenskap och trygghet. Kanske kan vi på samma gata eller i trapphuset där vi bor gå igenom vad vi har hemma och hur vi tillsammans skulle kunna hantera och hjälpa varandra om vi ställs inför en krissituation? Kanske kan den friluftsvane visa grannarna hur ett stormkök fungerar under ett gemensamt fika på gården en eftermiddag i vårvintersolen?

Frösösossarna är en engagerad grupp människor i olika åldrar med skilda erfarenheter. Vi är dina grannar! För oss är det viktigt att tänkta globalt men agera lokalt. Vi arbetar för en hållbar utveckling av Frösön där människor hjälper varandra om det behövs. Håller du med? Vad är solidaritet för dig?

Frösösossarnas styrelse genom Rosi Hoffer och Jean Luc Kabisa

Annons

Annons

Till toppen av sidan