Annons

Annons

Annons

Strömsund

Solveig Paulsson, Vilhelmina

Vår älskade mamma, Solveig Paulsson, har somnat in i stillhet den 20 februari. Hon blev 77 år gammal. Närmast sörjande är barnen med makar samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Mamma föddes 1944 i Österforse men hon växte upp i Saxvattnet, nuvarande Mårdsjö, Dorotea. Hon träffade vår pappa 1962 och på nyårsafton 1965 gifte de sig.

Mamma arbetade inom äldreomsorgen där hon trivdes bra men hon var inte heller rädd att prova nya saker. Vi minns hur hon på 70-talet åkte runt och samlade in namnunderskrifter för att vi skulle få ha simskolan under sommaren, vilket hon lyckades med.

Annons

Annons

Hon blev även en av de första kvinnorna som gick en kurs för röjsåg, som var en stor händelse då. Dessa båda händelser blev omskrivna i tidningen som något speciellt men för mamma var det inget märkvärdigt.

Hemma hade mamma alltid en stickning igång, hon var fantastisk på att sticka och vi barn hade alltid varma sockar och vantar på vintern. Även de 16 barnbarnen försågs med vantar, sockar och koftor som hon stickade med stor omsorg.

Mamma fick en stor familj som var väldigt viktig för henne och hon fanns alltid tillhands för oss alla.

Hon var en otroligt stolt mormor/farmor och hon hade även förmånen att hinna få tre barnbarnsbarn.

När pappa gick bort 2019 förändrades livet hastigt för mamma. Sorgen efter pappa var stor och följde mamma livet ut.

Vår mamma lämnar ett stor tomrum efter sig men vi kommer att minnas henne med glädje i våra hjärtan och mamma kommer alltid vara den starkaste vi vet.

Barnen Anna, Hans, Mats, Tomas och Katarina

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan