Annons

Annons

Annons

Annons

Stugun

Kurt E Sahlin, Lomita

Vår bror Kurt E Sahlin, Lomita (Los Angeles, USA), har lämnat oss och jordelivet vid 85 års ålder.

Annons

Kurt föddes och växte upp i Strömsnäs, Stugun, som nummer 4 av 7 syskon. Efter 7 års grundskola i Strömsnäs sökte sig Kurt till snickarutbildning i Horndal, Dalarna, där han sedan blev rekommenderad ett jobb som snickare i Råneå, Norrbotten. Vid 18 års ålder kallades han till mönstring för värnplikt och Kurt sökte sig till svenska flottan där han fick möjlighet att besöka flera platser både i Sverige och utomlands.

Annons

Annons

Intresset för att resa och upptäcka nya platser blev ännu starkare för Kurt under tjänstgöringen och efter avslutad rekryt sökte sig Kurt till arbeten på båtar som kunde ta honom till nya världar att upptäcka. Den plats som fångade Kurts hjärta mest var Los Angeles i soliga Kalifornien, USA, och där fick han också kontakt med svenskar som kunde ordna med jobb inom byggbranschen.

Vintern och våren 1958 tillbringade Kurt hemma i Strömsnäs för att hjälpa mor och far, Anna och Gottfrid Sahlin, med jordbruket på hemgården innan flyttlasset gick till Los Angeles hösten 1958.

Kurts driv och kreativitet förde honom snabbt fram i den amerikanska byggbranschen och efter några år valde han att starta sin egen bygg- och fastighetsrörelse där han byggde och förvaltade nya villor och flerlägenhetshus samt köpte och sålde renoveringsobjekt i och omkring Los Angeles.

Kurt var verksam med sina fastigheter ända fram till 75 års ålder, därefter avyttrades verksamheten.

Kurt hann också bygga upp ett stort socialt nätverk, motion och vänner fick han via tennis och golf samt sitt mångåriga engagemang i Church of Religious Science.

Kurt hade ett mycket stort hjärta för oss i familjen, hembygden och vår stora släkt. Han var mycket aktiv att söka kontakt med oss syskon under hela sin tid i Amerika. Kurt reste hem till Sverige många gånger för att uppvakta oss med sin glädje och energi, inte minst vid våra släktträffar i östra Jämtland som han var pådrivande till.

Annons

Annons

Kurts gästfrihet var vida omtalad och vi är hundratals släktningar som fått tagit del av hans öppna varma famn i sitt hem där det bjöds på mat och husrum till alla som kom på besök.

Kurt sörjs närmast av sina tre barn, Anneli, Kurt (Tiger) och Connie och deras barn och barnbarn.

Tack för allt kära bror Kurt!

Dina systrar Gunnel och Britt

Annons

Annons

Till toppen av sidan