Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Varför svek Strömsunds kommun, Servanet Rossön – Bodumborna?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi ortsbor läser på Servanets hemsida att fibergrävning, fiberanslutning i Rossön är pausad. Fiberanslutning etapp 1 i Rossön som skulle vara färdigställt senast den 31 december 2021.

Företaget som hade uppdraget, anbudet för att gräva ned fiberkabel, hade varken sökt tillstånd för att gräva på privat, kommunal eller statlig mark i inledningsskedet därav avbrott redan från början av projektet.

Annons

Den stora frågan är, varför kommer det bara lycksökare till landsbygden, billiga anbud lämnar man in, men vad har det för betydelse när man aldrig fullföljer ett uppdrag? undrar skribenten. Foto: April Caarph

Bild: April Caarph

Annons

Beror möjligen på att de i sin tur anlitat en underentreprenör.

Hade man gjort en seriös upphandling, tagit referenser från tidigare objekt, hade det framkommit att bolagsmännen bedrivit ett fiberföretag tidigare som gått i konkurs. Det tidigare företaget ställde till med exakt samma problem i Norrbotten som vi i Rossön nu står inför.

Bild: April Caarph

Delar av Norrbotten där man vunnit upphandling, blev aldrig färdigställd utan ett annat företag fick fullfölja även det.

Den stora frågan är, varför kommer det bara lycksökare till landsbygden, billiga anbud lämnar man in, men vad har det för betydelse när man aldrig fullföljer ett uppdrag?

Vem står för mellanskillnaden, skattebetalarna så klart, men då blir det förmodligen besparingar i andra verksamheter.

Vilka är förlorarna? Det är vi landsbygdsbor, vi betalar lika mycket skatt som övriga Strömsundsbor, men vi får bara smulorna av kakan.

Varför anlitar man inte ett seriöst företag från början? Det blir minst dubbelt så dyrt i slutändan när man anlitar företag som inte innehar den minsta kompetens inom det område man ska verka inom

Annons

Det bidde inte ens en tumme!

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan