Annons

Annons

Annons

Annons

Jonas Bergström

ledare socialdemokratiskHjärtlandet – en podd om Sverige bortom storstäderna

Jonas Bergström
Premiär för Hjärtlandet – en podd om Sverige bortom storstäderna

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende socialdemokratisk.

Nu startar LT:s Liss Jonasson en podd med fokus på glesbygden och norra Sverige tillsammans med sin kollega på andra sidan länsgränsen.

Bild: Privat

Annons

Den politiska debatten är antingen stockholmsfixerad eller exotifierande av glesbygden och norra Sverige. Det är vi less på. I "Hjärtlandet – en podd om Sverige bortom storstäderna" – kommer vi att gå på djupet.

Även om glesbygden nu äntligen får mer plats i debatten diskuteras den ofta utifrån klichéer. När Kristdemokraterna skulle skaffa sig en landsbygdspolitik tog de begreppet "The Heartland" och de politiska frågorna från USA. Men glesbygden är mer än diesel och vapen.

I "Hjärtlandet - en podd om Sverige bortom storstäderna" kommer vi att gå på djupet i de frågor som är relevanta i de områden som vi bor i och bevakar: Jämtlands län och Ångermanland. Vi kommer att prata om det som är viktigt för glesbygden och norra Sverige ur ett vänsterperspektiv. Nya avsnitt kommer att släppas varje torsdag.

Annons

Annons

Jonas Bergström, politisk redaktör på Tidningen Ångermanland kommer att vara poddvärd tillsammans med Liss Jonasson.

Bild: Jakob Sköld

Vi som gör podden är Jonas Bergström, politisk redaktör på Tidningen Ångermanland, och Liss Jonasson, ledarskribent på Länstidningen i Östersund.

I det första avsnittet “Bilarna är ett Stockholmsproblem!” pratar vi om bensin- och dieselpriser, elbilar och alla förslag som finns från höger till vänster om att göra det billigare att köra bil.

Vi ställer oss frågan inget parti orkar ta i: Vem behöver egentligen bilen? Och vem behöver den inte? Hur kan klimatpolitiken utformas så att den inte slår mot arbetarklass på glesbygden men inte heller skyddar välbeställda bilister i storstäderna?

Du kan lyssna på podden direkt i spelaren här nedan eller så söker du på "Hjärtlandet" i Spotify eller Podcaster.

Inbäddat innehåll

Gå gärna med i vår facebookgrupp Hjärtlandet! Där vill vi diskutera avsnitten med våra lyssnare. Kom gärna med feedback och tips på vad vi borde prata om i nästa podd.

Trevlig lyssning!

Annons

Annons

Till toppen av sidan