Annons

Annons

Annons

Annons

Hjärtlandet – en podd om Sverige bortom storstäderna

Premiär för LT:s nya politikpodd: ”Vi vill bort från storstadsfixeringen”

I dagarna har den nya podden Hjärtlandet, med LT:s ledarskribent Liss Jonasson som en av värdarna, premiär.

– Vi vill flytta blicken från storstäderna, säger Liss Jonasson.

LT:s nya podd Hjärtlandet, med ledarskribenten Liss Jonasson som en av värdarna, har premiär den 16 februari.

Annons

Fokus för LT:s nya podd är att diskutera politiska frågor som rör norra Sverige. Podden drivs av LT:s ledarskribent Liss Jonasson, tillsammans med Jonas Bergström, politisk redaktör på Tidningen Ångermanland. Båda dessa ledarsidor är socialdemokratiska och Hjärtlandet kommer därför att ha ett vänsterperspektiv.

– Det som skiljer ut Hjärtlandet som politikpodd är att vi både kommer ha det tydliga perspektivet från vänster och samtidigt flytta blicken från storstäderna, säger Liss Jonasson.

I Hjärtlandet kommer Liss Jonasson och Jonas Bergström utveckla frågor de skriver om på ledarsidan och tyngdpunkten kommer därför vara sådant som specifikt berör Jämtlands län och Ångermanland.

Annons

– De delar av landet som jag och Jonas bevakar på våra respektive tidningar, Jämtlands län och Ångermanland, har mycket gemensamt både när det gäller utmaningar och möjligheter, säger Liss Jonasson.

Annons

Liss Jonasson, ledarskribent på Länstidningen Östersund och Jonas Bergström, politisk redaktör på Tidningen Ångermanland, är värdar för nystartade podden Hjärtlandet.

Bild: Henrik Flygare, Jakob Sköld

En utgångspunkt för den nya podden är att den politiska debatten i dag ofta har ett storstadsfokus.

– Till och med nu när många pratar om glesbygd och Norrland så görs det med en slags storstadsglasögon som vi är less på. Det är därför jag och Jonas valt att starta podden, för att vi vill komma bort från den där Stockholmsfixeringen och i stället gå på djupet i frågorna som är viktiga för oss i vår del av landet, berättar Liss Jonasson.

LT:s chefredaktör Karolin Johansson är ansvarig utgivare för podden och hon tycker att poddformatet kan ge ett mervärde till läsarna.

– LT ska vara en tidning i framkant och att erbjuda våra prenumeranter en podd är helt i linje med det då poddlyssnandet ökat markant de senaste åren, säger Karolin Johansson.

Första avsnittet av Hjärtlandet släpptes den 16 februari och kommer att ta upp debatten om hur bränslepriser påverkar landsbygd. Podden går att lyssna på via vår sajt, samt på Podcaster och Spotify. För de lyssnare som vill diskutera avsnitten finns också Facebook-gruppen Hjärtlandet.

Här kan du lyssna på en teaser från första avsnittet:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan