Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Läsartext
Jesper Rhodin vann JH-Classic

Detta är en läsartext.

Lösning: 1.Tc8+ Kxc8 2.Td8./1.-,Ka7 2.Lb6.

Annons

I torsdags avslutades årets upplaga av distriktets onlinetävling JH-Classic. Turneringen har spelats med en rond per vecka och inför den femte och sista ronden låg tre spelare jämsides i topp på 3 poäng, Andreas Nordman, Jesper Rhodin och Berndt Westerlund. I slutronden vann Berndt Westerlund över Andreas Nordman och kom därmed upp i 4 poäng, något som endast Jesper Rhodin i händelse av vinst även kunde uppnå och dessutom med en aning högre särskiljningspoäng i bagaget.

Annons

Annons

Jesper spelade franskt försvar med de svarta pjäserna i rondens allra längsta parti mot i USA bosatte Robert Gidén, med rötter i Brunflo. I ett dubbelt tornslutspel kunde Jesper till slut dra avgörande fördel av en merbonde som han tillskansat sig redan i öppningen och inkassera vinsten efter 67 drag och därmed turneringssegern på 4 poäng. Silver till Berndt Westerlund också 4 poäng, medan tredjeplatsen intogs av Andreas Nordman, 3. Tre poäng noterade även Bo Wik och högst rankade Peter Svensson, som förutom remi mot Rhodin även tvingades lämna en w.o. 6) Bengt Öberg 2,5, 7) Stefan Granlund 2, 8) Robert Gidén 2, och så vidare. 13 deltagare.

Förra fredagen avslutades den svenska onlineserien i blixt för distriktslag som spelats med tre ”battle-omgångar”. Som tidigare redovisats så blev det en sjundeplats och 134 poäng för JH-laget i den första omgången. Därefter kom laget på nionde plats i omgång två med 106 poäng, även denna gång med Adrian Bohman Karlholm som bäste poängplockare men med avsaknad av bland annat Peter Svensson.

Bäst lyckades JH-laget i den avslutande tredje omgången med hela 191 poäng och en sjätteplats, bara 3 poäng bakom Stockholms SF. Ankaret Adrian Bohman Karlholm klämde här i med svindlande 53 poäng närmast följd av Peter Svensson 36. Totalt deltog 18 spelare i JH-laget minst en gång. Sluttabell redovisas i kommande schackruta.

Annons

I tisdags fyllde världens nu äldste levande stormästare 100 år. Ryssen Jurij Averbach erhöll stormästartiteln 1952 och vann sovjetmästerskapet 1954. Han har även fått ge namn till Averbachvarianten i Kungsindisk öppning.

Veckans uppgift består av partislutet IMaMonster-Ivan250556, 2015. Vit gör matt i två drag.

Bo Wik

Till toppen av sidan