Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Offerdal

Minnesord: Kerstin Bäckebjörk, Bäcken

Vår kära mamma har lämnat oss efter ett långt, lyckligt och kärleksfullt liv.

Annons

Hon föddes på Strandgården i Mörsil där hon växte upp med fyra syskon. Hon fick tidigt lära sig att hjälpa till på gården med alla sysslor.

När hon var 17 år flyttade hon till Ekeberg för att hjälpa sin mormor och sina morbröder på deras gård. Hon var där även sekreterare åt landsfiskalen.

I grannbyn Bäcken träffade hon sitt livs kärlek Olle, som hon förlovade sig med 1949. Hon ville gärna se en annan del av Sverige och åkte därför till Stockholm för att utbilda sig till sjuksköterska. Därefter jobbade hon några år både på Gotland och i Härnösand.

Annons

Annons

Kärleken till Olle gav hon aldrig upp utan flyttade tillbaka till Bäcken. Hon och Olle gifte sig 1956 och fick fem barn tillsammans. Hon kombinerade sedan arbetet på gården och familjen med att jobba extra som sjuksköterska.

I mammas hem var alla välkomna och hon tog väl hand om alla runtomkring sig. Vi barn är väldigt tacksamma som fick växa upp i ett så kärleksfullt hem.

Mamma tyckte om att skriva brev till sina nära och kära. Hon skrev även mycket dikter som hon gladeligen läste upp vid olika högtider.

Med åren fick hon 18 barnbarn som hon gärna tog hand om. Hon läste mycket för barnen och hjälpte till med läxläsning. Hos henne fanns alltid tid, lugn och ro.

Mamma tyckte om att åka till sin dotter i Bollnäs och hälsade ofta på där.

2004 gick hennes älskade Olle bort. Mamma bodde sedan kvar på gården som sönerna fortfarande driver. Hon fick många fina år och hann få 14 barnbarnsbarn.

Sista tiden när minnet började svikta bodde hon på Hällebo, där hon fick god omvårdnad.

Vi kommer att minnas dig med glädje och tacksamhet.

Anders, Elisabeth, Sven, Nils-Olof och Pär-Ola

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy