Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Minnesord: Per Anders ”Perra” Lindahl, Krokom

Perra Lindahl var en välkänd profil i vida kretsar. Med sitt öppna sinne och genuina intresse för andra människor och händelser spred han glädje och väckte sympati var han än befann sig: på arbetsplatsen, vid bridgebordet, på travbanan, på idrottsplanen eller i andra sammanhang. Han var en social begåvning med glimten i ögat, ett godmodigt leende och en oförarglig nyfikenhet på livet och omgivningen.

Annons

Han föddes i Arjeplog, där föräldrarna drev en Konsumbutik. Familjen flyttade efter en tid till Sveg, där Perra växte upp. Han studerade sedan vid dåvarande Merkantila fackskolan i Östersund. Hans stora idrottsintresse och skrivlust förde honom snart till Länstidningen, där han började arbeta på sportredaktionen och senare blev anställd i slutet av 1960-talet. Han var själv en bollbegåvning utöver det vanliga och blev en välkänd idrottsutövare inom bordtennis och fotboll. Vid samma tid träffade han sin blivande hustru Margareta och paret fick två döttrar. Makarna gick senare skilda vägar, men han fortsatte att stötta och ha nära kontakt med sina barn.

Annons

Annons

Under de många åren på Länstidningen jobbade Perra som reporter, redigerare, nattchef och redaktionssekreterare. Han var även fackligt aktiv inom LT:s journalistklubb och var under en period dess ordförande. I mitten av 1980-talet jobbade han under en tid på Aftonbladet i Stockholm och år 1986 träffade han Ingegerd. De gifte sig och när Ingegerd fick uppdrag som biståndsarbetare i Zambia och Tanzania följde han med som frivilligarbetare och allt-i-allo, vilket gav dem oförglömliga och händelserika upplevelser.

Efter återkomsten till Jämtland på 1990-talet arbetade han en tid på Radio Jämtland och därefter som informatör på en rad olika arbetsplatser i Östersund: Jämtlands läns landsting, turismforskningsinstitutet Etour, Institutet för tillväxtpolitiska studier och myndigheten Tillväxtanalys. Han jobbade också som frilansskribent och fick användning för sin journalistiska skicklighet och sitt sinne för layout vid utgivningen av flera böcker, däribland en bok om Jämtlands läns idrottshistoria. Med sitt breda kontaktnät och sin stora personkännedom var han en tillgång på alla arbetsplatser och därtill uppskattad för sin idérikedom, lättsamma läggning och sitt positiva engagemang.

På sin fritid ägnade han sig bland annat åt resor, svampplockning, curling, bridge och trav.

Annons

Perras sista år i livet förmörkades dessvärre av sjukdomen Alzheimer, men så länge det var möjligt fortsatte han att med stor omtänksamhet engagera sig i sina barn och barnbarn. Han sörjes närmast av döttrarna Susanne och Anette med make Niclas, barnbarnen Sigrid och Hjalmar, brodern Hans samt livskamraten Ingegerd.

Birger Ekerlid, vän och arbetskamrat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy