Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fastighetsbråket i Backe

Debatt
(S) svarar (SD): Den stora knäckfrågan har varit priset på fastigheterna.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Susanne Hansson (S), Kommunstyrelsens ordförande i Strömsund

Bild: Fredrik Eliasson

Annons

Svar från Socialdemokraterna på SD:s debattinlägg.

Den 21 september 2021 fattade kommunstyrelsen beslut om att sälja bostadsbeståndet i Backe till det lokala företaget som visat intresse för att köpa alla kommunala bostäder på orten. Erbjudandet skulle endast gå till det lokala företaget i Backe. Alla partier i kommunstyrelsen var överens om att sälja beståndet. En kort tid efter kommunstyrelsens beslut ändrade centerpartiet uppfattning och tyckte nu att beståndet skulle läggas ut på öppna marknaden. Detta är något som vi socialdemokrater inte vill. Vi vill endast sälja till ett lokalt företag med engagemang för att utveckla Backe. Här började karusellen.

Annons

Att sverigedemokraterna har dåligt eller selektivt minne är uppenbart. Den stora knäckfrågan har varit priset på fastigheterna.

Annons

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel här.

Det lokala företaget i Backe ansåg att den värdering som utförts av anlitade värderingsfirmor var för högt. Enda sättet för att sälja beståndet utan att lägga ut det på öppna marknaden är att minst två externa värderingar görs och priset sätts till ett medelvärde av dessa värderingar. I detta fall en summa på mellan 6-8 mnkr för samtliga fastigheter bestående av 58 lägenheter, 3 lokaler, 26 parkeringsplatser och 12 garageplatser. En rimlig prislapp enligt auktoriserade i branschen.

Eftersom det blev uppenbart att det lokala företaget inte ville köpa fastigheterna till det priset och att vi socialdemokrater inte ville sälja bostäderna till något annat företag, började vi se över andra alternativ.

Grundproblemet är att det finns för många outhyrda lägenheter i Backe. För att slippa riva fastigheterna vill vi istället jobba tillsammans med de lokala krafterna för att öka inflyttningen och fylla lägenheterna. Ett utvecklingsarbete ska nu starta där vi tillsammans ska jobba för utveckling av samhället. Vi socialdemokrater föreslog och fick gehör för att avsätta 250 000 kronor till detta utvecklingsarbete. Att påstå att vi inte har för avsikt att skapa utveckling i Backe är bara nys och ett populistiskt drag från sverigedemokraterna i syfte att undergräva våra intentioner och trovärdighet. Ett märkligt drag kan tyckas eftersom sverigedemokraterna under sina 8 år i kommunfullmäktige inte drivit en enda fråga eller lagt en enda budget. Jag undrar hur Sverigedemokraterna tänker? Sitta tysta i 8 år och hoppas på att folket ska tycka att de förtjänar ytterligare 4 år utan att prestera någonting? Jag tror vår befolkning är mer begåvad än så!

Susanne Hansson (S)

Kommunstyrelsens ordförande i Strömsund

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy