Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Elly Persson, Östersund

Annons

Elly Persson lämnade oss strax efter midnatt den 29 december. Hon var född i Svartbyn i Norrbotten den 26 januari 1931. Familjen flyttade snart till Vuollerim och sedan till Östersund.

Efter folkskolan arbetade hon i fem år på mejeriföreningens kontor för att sedan bo med sina två systrar i Stockholm. 1951 flyttade hon tillbaka till Östersund där hon blev kvar resten av sitt liv.

Annons

Hon träffade sin blivande make Gunnar när hon var i 15-årsåldern. De gifte sig 1952 och tillsammans fick de tre söner vilka enligt tidens vanor togs omhand av henne.

Annons

När pojkarna kom i skolåldern började Elly arbeta på Gunnars skomakeri. Hon blev snabbt en skicklig hantverkare och ägnade mycket tid åt butikens försäljning av hantverksmaterial vilket passade henne bra då hon var både begåvad i och intresserad av matematik och räkenskaper.

Tiden utanför arbetet tillbringades mycket i skogen med jakt, fiske, bär och ved.

Ett närliggande intresse som också gav henne många vänner var familjens hundar. Det handlade om jakt, uppfödning, föreningsliv, utställningar och jaktprov. Hon var 1975 en av de första kvinnliga jaktprovsdomarna.

De sista fem åren bodde Elly på Björkbacka.

Vi saknar henne.

Familjen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy