Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Vandringsgruppen möttes igen

Detta är en läsartext.

En solnjutningspaus i vandringen bland rimfrostig häck och tall: Birgitta, Anders, Siri, Gertrud, Kent, Sylwia, Marianne, Bo och Lotta. Skribenten bakom kameran.

Annons

Återigen möttes vi, den här gången vid Storsjö Torg, tio tappra PRO Leva Livet-vandrare. Som alltid förväntansfulla och vandringssugna inför träffen. Återigen är det Bo Lindbergh, som samlar och leder oss framåt i vänligt mak, och i lagom maklig fart.

Man får misstanken att Bo även idag har haft något ihop med vädrets makter. Återigen fick vi en dag med inte-väder: Utan vind, utan nederbörd, utan ivrigt vinddrag, utan alltför kall nosberöring och med en, om än försiktig, sol, som blygt tittade fram genom himlens tunna slöjor.

Annons

Annons

En försiktig sol tittar fram genom frostiga tallskogsstammar mot Storsjön. Foto: Carin Brobacke

Från Storsjö Torg ställde vi kosan söderut, mot Odensala. Vid en info-skylt stannade vi och konstaterade, att Odensalakärret låg inom räckhåll. Där kan man se olika orkidéer, kanske framförallt brunkulla, men den här dagen lyste marken vit överallt. Vi kände oss inte besvikna av den anledningen, kanske mest belåtna. Vad kunde vi annat önska oss, med två dagar kvar till nyårsaftonen?

Vid Odensalas kolonilotter vände vandringen åter in mot stan. Någon kommenterade, att man inte kan få ett finare läge för kolonilotter, än hur dessa är placerade. De har en perfekt lutning över Storsjöns utsikt söderut, och med en i övrigt öppen omgivning.

Gångbanorna var bekvämt plogade, o-hala och platta för våra fötter. Återigen passerade vi Minnesgärde, om än på lite avstånd den här gången. Återigen finner man, att den platsen verkar vara precis lagom att besöka och benyttja under en lagom och stadsnära promenad. Kanske för ett dopp, sommartid.

Återkomna till Storsjö Torg kunde vi konstatera, att vandringen varat sisådär cirka fyra-fem kilometer. Några tog sin fikapaus i det nyflyttade PMU, Pingstmissionen Second Hands lokaler.

Återigen en uppfriskande och glädjande samvaro med promenad, inom PRO Leva Livets aktiviteter.

Carin Brobacke

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy