Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Minnesord: Nanne Pettersson, Måläng och Frösön

Nanne har lämnat oss efter ett långt och innehållsrikt liv.

Hon föddes i Bräcke och kom till Måläng som 15-åring till gården med sina föräldrar. Hon tog realen och sen blev det husmorsskola på Rösta. Det var viktigt att kunna ta till vara gårdens och naturens tillgångar.

Nanne har alltid haft ett intresse för hemslöjd och hade ett konstnärskap inom sig som fortsatte att utveckla hela sitt liv. Hennes yrkesval kom självklart att handla om handarbete och kreativitet.

Annons

Annons

Genom att arbeta i närområdet kunde hon kombinera arbetet som sysselsättningshandledare inom äldrevården, med sina intressen och skötsel av gården och familjen.

I mitten på 50-talet träffade hon Per-Olov och de bosatte sig på hans hemgård i Ålsta i Fåker. 1957 kom första barnet, en dotter, och när det var dags för nästa dotter 1963 flyttade familjen till Nannes hemgård i Måläng. 1966 var det dags igen och då kom det en son mitt under en snöstorm så det blev häst och släde fram till farbar väg och vidare in till BB.

När Nanne träffade Per-Olov tog hon stor del av hans intressen och de drev tillsammans ett framgångsrikt travstall. Många travresor blev det och hon hade alltid en rejäl korg med förtäring till alla på de resorna.

1996 blev Nanne änka, och fortsatte då att driva gården tillsammans med sonen. Hennes intresse för handarbete och slöjd gjorde att hon började göra alster till olika utställningar och mässor. Hon gjorde ulltavlor och produkter av både garn och tyg. Hon var under många år med i Z-slöjdarna.

Nanne hade ett stort intresse för det skrivna ordet och började skriva tillsammans med kvinnor i Jämtland och hon gick skrivarkurser och fick beröm för sina texter.

Med tiden blev det barnbarn som hon ägnade stor omsorg och stort engagemang.

Hon älskade att sola och att resa och uppleva olika kulturer. Att besöka konserter och teater var för henne en lycka. Nanne har gjort många resor med familjen. Hon har aldrig tackat nej till chansen att få en upplevelse.

Annons

Annons

Hon har varit en viktig och stor person i familjens liv och fanns alltid till hands för barn och barnbarn. Det var alltid kaffe på gång vem som än kom på besök och alla var välkomna. Hon lämnar ett stort tomrum som kommer att till viss del vara tomt och till viss del fyllas av alla minnen.

Evigt saknad av en stor familj genom Christin Thoresson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy