Annons

Annons

Annons

Corona: Sjukvården

Pandemin, platsbristen och regionledningen har påverkat infektionens personal

I snart två år har infektionspersonalen jobbat med covidpatienter. Arbetet har blivit tyngre och de har fått göra avkall på livet utanför sjukhusets väggar för att inte riskera att utsätta sig för smitta på hemmaplan. Nu ska region JH gå till botten med hur de påverkats under pandemin.

Text

Undersköterskan Mikael Clarin, sjuksköterskan Maria Wennstig, läkaren Hampus Persson och sjuksköterskan Maria Linnarsson har jobbat på infektionsavdelningens olika enheter under de snart två år pandemin har pågått. Vid det här laget känner de sig trötta och slutkörda men upplever att de påverkats lika mycket av pandemins utmaningar som av den plats- och personalbrist som råder på Östersunds sjukhus och som inte bara påverkar covidvården.

Bild: Catarina Montell

Annons

Nyligen beslutade sjukvårdspolitikerna i regionen att personal som jobbat inom covidvården ska screenas för att man ska kunna upptäcka varningssignaler om psykisk ohälsa. Man har sett att lång tid av stress och press att vårda svårt sjuka kan ge upphov till ohälsa och vill kunna erbjuda stöd till dem som behöver det.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på ltz.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan