Annons

Annons

Annons

Trångsviken

Minnesord: Tore Bardh, Trång

Tore Bardh har avlidit den 13 december, 91 år gammal.

Tore föddes på ett dagsverkstorp i Trång och växte upp med sin äldre syster Ingrid. Tore och systern blev tidigt faderlösa, ett hårt slag för deras mor under det kärva 30-talet.

Tore gjorde sin värnplikt vid I5. I unga år tjänstgjorde han som dräng med skogs- och jordbruksarbete åt framlidne Johannes Leklem. Tore arbetade även kort tid på Trangiafabriken.

Annons

Från 1957 blev det fast jobb hos Nils G Åsling. Blev väl som en hustomte där, med i huvudsak traktorkörning, skördetröskning, skogsjobb och ladugårdsjobb plus bergsborrning i dåvarande Åse kalkbruk.

Annons

En hedersman har nu gått ur tiden. Telefonsamtalen från honom fanns alltid och Tore berättade de senaste nyheterna. Han var alltid ärlig och hjälpsam och hans hem var gästvänligt.

I Trångsvikens idrottsförening var Tore kassör i hela 25 år. Tidigare ordförande Ove Norrman uttryckte en gång, ingen sak att vara ordförande när Tore var kassör. Det fanns alltid pengar, men han kunde även hålla hårt i kassan.

Vid friidrott i Vaplan, Haldo Hanssons och Sankt Olofs-löpet ställde Tore alltid upp som funktionär. Han var även kassör för Trång sågförening, så länge som sågen var i bruk.

Fritidsintressen var fiske i Storsjön, även pimpling i någon fjällsjö och myltplockning. Han har åkt skidor, både långa Haldo Hanssons plus Flyktingloppet omkring 1970.

På äldre dagar tjänstgjorde Tore som ordningsvakt på dans i Västjämtland, vilket passade Tore med sitt lugn.

Sin 90-årsdag, förra hösten, fick han uppleva med många gratulationer.

Därefter har hälsan försämrats. Vid hans 91-årsdag var jag till Tore och såg hans försämring. Han var klar i huvudet in i det sista. Talade med honom bara två dagar före hans bortgång, men då var han svag i rösten. Han somnade in på Östersunds sjukhus på luciamorgonen.

Tore sörjes närmast av systersonen Bengt och makan Vivan och deras tre söner, övrig släkt, grannar och många kamrater i idrottsföreningen.

Nils Uno Holmsten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan