Annons

Annons

Annons

Annons

Sveg

Corona stänger förskola i Sveg

Flera i personalen har bekräftats smittade och flera är också hemma med symtom. Nu stänger Härjedalens kommun förskolan Hästhagen i Sveg för resten av veckan. Föräldrar som har samhällsviktiga arbeten kan lämna sina barn på förskolan.

Bild: Arkivbild

Annons

– Vi har inte personal så att vi kan ha öppet, säger Tina Svensson Hammargård, bildningschef på Härjedalens kommun.

Efter samråd med regionens smittskyddsläkare har nu kommunen beslutat att Hästhagens förskola ska stänga fram till torsdagen den 23 december. Flera i personalen på förskolan har testat positivt för covid-19 och är hemma.

– Sedan har vi också flera som är hemma med symptom där vi inte vet om det är covid-19, totalt närmare tio personer, säger Tina Svensson Hammargård.

Annons

Annons

Föräldrar med så kallade samhällsviktiga arbeten, till exempel inom vård och omsorg, kan ändå lämna sina barn på förskolan. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har en lista på vilka arbeten som faller inom den ramen.

Förra veckan kom beslutet att stänga Södra skolan och Härjedalens gymnasieskolan i Sveg från och med i fredags och under resten av höstterminen. Det efter flera fall av bekräftad covid-19 smitta samt många övriga sjukdomsfall. Alla elever och personal erbjöds tester på skolan under fredagen och nu har ett tjugotal personer från de båda skolorna bekräftats vara smittade av coronaviruset.

På måndagsförmiddagen var det inte aktuellt med flera stängningar av skolor eller förskolor i Härjedalen.

– Men vi har många som är hemma med förkylningar, både barn och vuxna, säger Tina Svensson Hammargård.

Annons

Annons

Till toppen av sidan