Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Offerdal

Minnesord: Sune Häggman, Övre Rise, Offerdal

Vår pappa har lugnt och stilla somnat in efter att hjärtat inte orkade längre, och vi fick vara tillsammans den sista stunden.

Annons

Sune föddes och växte upp i Övre Rise, Offerdal, en plats han bodde på och levde för tills han lämnade oss.

Han var äldst av syskonen, hans systrar Marianne och Lisen har alltid varit betydelsefulla och de har alltid haft en fin kontakt genom livet.

Som barn var skoltiden inte alltid rolig. Han kunde berätta om sina skolupplevelser som var både tokiga, roliga men också tråkiga. Som vänsterhänt på den tiden fick han smäll på fingrarna av skolläraren; för att skriva med vänster hand, det fick man inte.

Annons

Redan i ung ålder träffade han vår mamma Inga-Lill. De gifte sig 1965 och fick oss barn Carina, Ann-Louise och Anders. Båda började sina yrkesliv inom Posten, där pappa var busschaufför och mamma var postexpeditör. Vi var först bosatt i Östersund men 1976 byggde de sitt gemensamma hus på hemgården i Övre Rise. Pappa utbildade sig till lantbrevbärare, en tjänst han hade till sin pension. Karriären inkluderade honom även som en uppskattad lantbrevbärarinstruktör.

Annons

Intressen för pappa var under många år fältskytte, han var en duktig skytt som ung och var engagerad i både den anrika fjärdedagsskjutningen och i Tulleråsens skytteförening.

Han var för många utsocknes också känd som bingoutropare under många år.

1993 förlorade vi vår mamma i cancer och de båda kämpade genom den svåra tiden tillsammans. Några år senare träffade han Kerstin via det gemensamma intresset för hundar. De har genom åren alltid haft en Golden Retriever som sällskap. Att vistas i skogen, åka traktor, köra fyrhjuling och gräsklippare samt ta hand om gården har alltid varit viktigt för pappa.

De senaste 15 åren har hälsan varit sviktande på grund av hans ärftliga njursjukdom. Syster Marianne och pappa behövde dialys 3ggr/vecka. Detta ganska inrutade liv hade dock ingen negativ inverkan på hans aptit på livet; han både njöt och tjöt av skratt oavsett det var kortspel, anekdoter från tokiga upptåg, bingospel, trav eller sportmaraton på TV.

Pappa och Kerstin har under åren kunnat genomföra resor till Kanarieöarna, Florida och även i Sverige trots hans behov av dialys. Den fantastiska personalen på Dialysen i Östersund har gjort det möjligt och dem har han alltid funnit ett stort stöd hos.

Annons

Vi barn och barnbarn kan ofta skratta åt många tokigheter som hänt när pappa varit ”hastu”. Han var levnadsglad och har lärt oss ha en positiv livssyn. Vi kommer att sakna dig pappa och du kommer alltid finnas i våra minnen.

Carina, Ann-Louise och Anders

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy