Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Osteoporosföreningens julmöte

Detta är en läsartext.

Staffan Löwenberg underhöll. Foto: Privat

Annons

Tisdag den 7 december möttes ett 40-tal medlemmar i Osteoporosföreningen i Jämtlands län på Mötesplats Prästgatan 58 kring en kopp kaffe/te, skinkstut och pepparkaka.

Ordförande Kristina Andersson hälsade välkommen och presenterade helt kort föreningen och dess verksamhet, då det var flera närvarande, som var med för första gången.

En hjärtefråga för föreningen är, att få igång en osteoporosskola. Styrelseledamoten Marianne Ottersgård informerade om ett möte med en fysioterapeut inom regionen för att diskutera möjligheten att organisera en osteoporosskola. Idéer finns, men resurser saknas. Föreningen är beredd att titta på en modell, som bygger både på individ, grupp och digitalt.

Annons

Annons

Ordförande informerade också om att arbetet med att utveckla ”Personcentrerat sammanhållet vårdförlopp” pågår på sjukhuset med Överläkare Lars Holgén ortopeden, som ansvarig. Vår styrelseledamot Anne-Marie Jaarnek har ingått i arbetet att i Sveriges kommuner och Regioners regi, ta fram underlaget, som ska verkställas ute i landet. Syftet är att skapa likvärdig vård för olika diagnoser i Sverige.

Dagens syfte var att mötas, trivas och få lite julstämning. Till hjälp för detta hade Staffan Löwenberg kommit med sin musikutrustning och tonsäkra röst. Före detta dansbandsmusikern har ändrat repertoar, som var igenkännande och medryckande. Att få gå hem med slutsångerna Adams julsång och Anthem ur Chess gav lätta steg.

Alla önskade varandra God Jul och Gott Nytt År med förhoppning om ett kommande verksamhetsår med fler aktiviteter än de senaste åren och att en osteoporosskola ska utvecklas i länet och att frakturkedjan fortsätter att utvecklas och fungera i hela länet.

Kristina Andersson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy