Annons

Annons

Annons

Annons

Funäsdalen

Hotellet i Funäsdalen planerar expansion och bostadsbyggande

Fler turistbäddar och permanentboende finns med i framtidsplanerna när hotellet i Funäsdalen vill utveckla marken nedanför hotellet. En rustad bassäng för både turister och ortsbefolkningen finns också högt på önskelistan, samt att utveckla ett rekreationsområde vid sjön.

På marken nedanför hotellet, på båda sidor om vägen på bilden, finns planer på att bygga ett 40-tal lägenheter. "Vi vill hitta det som blir en bra balans för hotellet och för byn, möjligtvis att blanda turistiskt boende med permanentboende, så det kan bli bostadsrätter också", säger Niklas Frisk, vd på Pab Funäsdalen fastigheter samt delägare i hotellet.

Bild: Ulrica Dahlqvist

Annons

Pab Funäsdalen fastigheter, som äger mark kring Funäsdalen Berg och Hotell fick i mitten av november en ansökan om planbesked beviljad av Berg och Härjedalens miljö- och byggnämnd. Planen syftar bland annat till att ge möjlighet för utveckling av hotellets verksamhet genom att utöka byggrätten i gällande detaljplaner, skapa tätare bostadsbebyggelse i slänten nedanför hotellet, och att få till ett rekreationsområde vid sjön.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan