Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Läsartext
SPF seniorerna Litsbygden på julresa

Detta är en läsartext.

Kurt, Britt-Marie, Fritz, Gun, Inger, Rune, Erna och Evy.

Annons

Torsdagen 2 december kunde vi äntligen göra vår julbordsresa. Starten gick från travparkeringen i Östersund på eftermiddagen för att fortsätta till Lit där merparten av de 36 deltagarna väntade. Det var Torgny på Backeryds buss som tog oss till målet Brinkeboda värdshus. Vi välkomnades med glögg och pepparkaka. Lennart sålde snabbt ut en lottring. 

Annons

Vi tog plats vid de fint dukade borden med plats för 5-6 personer. 17.30 slogs portarna upp till julmaten. Där fanns allt man kan önska sig på ett julbord, olika inlagda sillar, lax, skinka, korvar, Jansson, revbensspjäll, köttbullar mm. Det var mycket välsmakande och alla tog för sig flera gånger. Till dessert var det Ris a la Malta, pannacotta, olika kakor och godis. Kaffe serverades givetvis också.

Annons

När alla var mätta och belåtna tog Inger till orda. Hon berättade att föreningen bokat 40 biljetter till Östersundsrevyn den 21 januari kl. 14.00. En lista för att anmäla sitt intresse skickades runt. Den som inte var med kan vända sig till Inger om man vill ha en biljett.

Efter detta återstod bara dragningen på lotteriet. Många fina julpaket fanns det som vinster.

Det var en trevlig kväll i glada vänners sällskap med god mat och dryck.

Lugnt och fint körde så Torgny oss tillbaka till Lit och sta'n.

Erna Aschenbrenner

Annons

Annons

Till toppen av sidan