Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Sluta servera kyckling i skolorna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Arkivbild.

Bild: Privat

Annons

Min uppmaning till kommunpolitikerna i Jämtland är att sluta servera kyckling i skolorna på grund av det extrema lidandet inom kycklingindustrin.

WWF har utfärdat rött ljus för svensk kyckling på grund av dålig djurvälfärd och klimatskäl. Men många skolkök serverar kyckling då det anses klimatsmart. Det är ett allvarligt feltänk eftersom proteinrika baljväxter orsakar fyra gånger mindre växthusgaser enligt Mat-klimat-listan från SLU.

Annons

Annons

Sök “kycklingindustri” på Youtube så hittar du fullt av reportage som visar kycklingarnas fruktansvärda verklighet som inte går att beskriva med ord. Du kommer att gråta. De söta små fågelungarna behandlas som själlösa produkter helt utan förmåga att känna lidandet.

Ätandet av matfågel per svensk ökade tyvärr med 4,1 procent per svensk de tre första kvartalen 2021 jämfört med de tre första kvartalen 2020, enligt Jordbruksverkets nypublicerade statistik. Det är en förskräcklig utveckling som nu måste brytas. Det är dags att förbjuda kyckling i skolorna och istället servera klimatsmart växtbaserad mat med proteinrika baljväxter som standard.

Jonas Norberg

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel via vårt formulär här.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy