Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Rädda tallskogen i Östersund från skövling!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gång på gång försöker vi medborgare få gehör för våra tankar och åsikter om hur otroligt viktigt det är med miljön vid stadsplaneringen. Snart är den vackra ”Stor Tallskogen” nerhuggen och kanske för alltid glömd.

Dessa fantastiska och majestätiska tallar som har stått här i flera hundra år kommer att  falla. Alla vi som har förstått hur viktigt det är med natur i närområdet vet också att det är stor skillnad på en park och en naturlig skog.

Annons

Annons

”Stor Tallskogen” som ligger där Östersunds kommun vill bygga det nya bostadsområdet Blomstergården är starkt hotad. Här finns stora tallar med stamdiameter på ca 1-2 m. Tallarna har även den så kallade pansarbarken; här finns den unika fågeln Trädkryparen, som behöver gamla tallars pansarbark  för att bygga sina bon. De bygger  sina bon mellan barken och trädstammen. I denna unika skog finns även Vallhumlan och Blåsippor.

Låt oss bevara denna pärla till naturskog, så att barnen på skolan bredvid kan få leka i en riktig naturskog! ” Stor Tallskogen” ligger mellan Genvägen 5 och Genvägen 7.

Rädda de sista tätortsnära naturskogarna

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel via vårt formulär här.

Denna tall som snart ska huggas ner är 35 meter hög och mer än 350 år gammal, skriver insändarskribenten. Foto: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan