Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Bryr sig Centerpartiet om oss små skogsägare?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Sänkningen av skatten på fossila bränslen, bensin och diesel kommer att innebära att det viktiga klimatarbetet försenas. I en tid då vi skulle minska de globala utsläppen så händer det som inte får hända.

En budget som innehåller sänkningar på miljö- och klimatområdet med hela 3,5 miljarder under 2022 röstas igenom. Det är mycket bekymmersamt att Centerpartiet bidrog till att denna budget gick igenom.

Annons

Annons

Man kan på allvar fråga sig om Centerpartiet bryr sig om oss små skogsägare. Vi små skogsägare som frivilligt vill avsätta värdefulla och unika skogar (för att bevara värdefulla nyckelbiotoper och hotade djur) lämnas nu i många fall utan ersättning.

Gör om och gör rätt, vi små skogsägare vill ha ersättning för att skydda värdefulla skogar. Satsningen med 100 miljoner för att sköta landets naturreservat (som skulle ge flera jobb på landsbygden) riskerar att utebli.

Budgeten innehöll även ett ökat stöd med 50 miljoner till Friluftsfrämjandet, BirdLife Sverige, Sportfiskarna, Svenska Jägarförbundet och Svenska Turistföreningen.

Vi som bryr oss om klimatet finns inom alla partier och grupperingar. Denna ödesfråga för mänskligheten måste tas på djupaste allvar. Klimatarbetet får inte stanna upp.

En vanlig skogsägare

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel via vårt formulär här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan