Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Simon Ferm vann klubbmästerskapet

Detta är en läsartext.

Östersunds SS har nu spelat färdigt höstens klubbmästerskap i långschack med 14 deltagare. Klubbmästare för fjärde året i följd blev Simon Ferm som uppnådde 6,5 poäng på de 7 ronderna. Silverpokalen gick till Henrik Johansson, 5,5, som remiserade mot Ferm men nollade mot bronsmedaljören Bengt Öberg, 4,5. Fjärdeplatsen gick till Lukas Vellios även han 4,5. Bästa dam blev Zerin Rahman medan juniorklassen, U20, vanns av Gabriel Persson Lehnhardt, 4 poäng, närmast följd av Bashar Kanounji och Melvin Åkerliund Nielsen. 24 av partierna finns för genomspelning via länkar på JHSF:s hemsida.

Annons

Den pågående VM-finalen inleddes med en spansk öppning där Carlsen som svart offrade bonde i åttonde draget. Bonden återtogs dock i 36:e draget varefter partiet senare slutade remi. I det andra partiet med katalansk öppning gjorde Carlsen ett misstag i 17:e draget som såg ut att leda till förlust, men Carlsen räddade remi. I tredje partiet avvek Carlsen från det första partiet med sitt åttonde drag och partiet slutade ganska odramatiskt i remi efter 41 drag. I fjärde partiet, i tisdags, öppnade Carlsen med 1.e4 till skillnad från tidigare 1.d4. Nepomniatjij försvarade sig med rysk öppning och partiet slutade i remi redan efter 33 drag. Ställningen är således 2-2 efter fyra inledande remier. Matchen består av 14 långpartier och vid behov följt av särspel.

Annons

I söndags spelades i Hammerdal den andra deltävlingen i blixt-DM med tio deltagare och i Adrian Bohman Karlholms frånvaro blev det en överlägsen seger för hemmaklubben Schack 88:s starke man, Peter Svensson, som mäktade med maximala 9 poäng. Tvåa blev Sven-Olof Andersson 6,5 närmast följd av Sune Zackrisson och René Schiller, båda 6, Bo Wik 4,5, Per-Jonas Wik 4 och så vidare. Blixt-DM avslutades och avgjordes med den tredje deltävlingen i tisdags och slutrapport redovisas i kommande schackruta.

En rättelse: I förra veckans resultat från första deltävlingen saknades Lukas Vellios som noterade 3,5 poäng.

Nu på söndag inleder ÖSS I säsongens seriespel i division I med en bortamatch mot Fagervik/Sundsvall. Även division III startar på söndag och här blir det derbymatch mellan ÖSS II och ÖSS III.

Annons

Lösning: 1.Dc6+ Lxc6 2.Lxc6

I veckans uppgift ser vi partislutet shirov13 – robertsmolly, 2019. Vit gör matt i två drag.

Bo Wik

bowik@bredband.net

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan