Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Hur kan man avsätta en chef som tänker på sin personal?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stöd för områdeschefen Mia Ajax kommer från alla håll. Foto Malin Moberg

Annons

Vi på Kommunal jobbar dagligen med att försöka ha en bra dialog med chefer och arbetsgivare för att de ska inse medlemmarnas bästa. Vi anser att en bra chef är en chef som ser och värnar om sin personal och prioriterar välbefinnande och hälsa. Det tycker vi att den avsatta områdeschefen Mia Ajax har gjort.

Vi har inte hört och kan heller inte tänka oss att någon har missunnat personalen på infektionsavdelningen på Östersunds sjukhus, att få åka på planeringsdag till Åre. Tvärtom så vet alla om hur de har slitit dag och natt under nästan två års tid i full skyddsutrustning och tagit emot svårt sjuka patienter med covid-19. Personalen behövde ett avbrott från jobbet för att fylla på energin och det såg deras områdeschef Mia Ajax till att de fick möjlighet att göra.

Annons

Annons

En sådan chef är vad vi medlemmar i kommunal vill ha. En chef som inte bara ser till ekonomi och produktion utan en chef som ser och förstår att personalen ska hålla ett helt arbetsliv. Vi tycker att det är skrämmande att sjukhusledningen inte kan ha mer ödmjukhet i detta fall. Herregud, det pågår en pandemi och ingen vet hur länge den varar. Man kan ju undra om det här verkligen är ett regelfel. Det verkar mer som ett kommunikationsfel.

Ska man prata om att följa regelverk undrar vi om ni i ledningen kan stå för att ni alltid har följt regelverket om ni skulle utsättas för granskning?

Kommunal Region Jämtland Härjedalen

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel via vårt formulär här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan