Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Hälsans stig lockade till vandring

Detta är en läsartext.

Under en av dessa digra rönnar, som finns här och där, står Bo, Inga, Marianne, Gertrud, Karin, Kent, Gunilla, May och Sylwia. Hagar och skribenten syns inte. Foto: Carin Brobacke

Annons

Till vandringen den här gången med PRO Leva Livets vandringsgrupp var vi elva som slöt upp. Jamtlis entré var utgångspunkten och slutmålet. Årets första decemberdag kändes väldigt promenadvänlig, speciellt vad vädret beträffar. Ingen vind, ingen nederbörd och ett tunt snölager, lagom till att ge lite ljus åt nyvinterns gråhet. Denna fick dessutom ett abrupt avbrott, när solen hedrade oss med sitt besök, under den senare delen av promenaden. Vad kan väl kännas mera välkommet, än de blyga och försiktiga solstrålar, som hittar till vår jord, när vintern nu tveklöst har anlänt till oss?

Annons

Annons

Gångstråket vi använde, Hälsans stig, klingar väl så frisksportigt och hälsosamt. Det är så vi känner oss också, när vi tågar fram i frejdigt mod, i trevligt samspråk. I Lugnvik vek vi av, på återtåg mot Jamtli igen, dit vi anlände efter cirka 5-6 kilometers promenad. Någon direkt kultur lyckades vi inte fånga, annat än bland annat duvor, uppsatta på tråd, i samma antal, elva stycken, som vår grupp utgjorde. Duvor har ju, som vi vet, en gammal kulturell roll i historien – Noaks ark, ni vet….

Vändpunkten i Lugnvik. Hagar, May, Karin, Gunilla, Kent, Gertrud, Sylwia, Marianne, Inga och Bo. Skribenten syns inte.

Även efter denna vandring unnade vi oss lyxen att inta vårt fika inomhus, den här gången i Jamtlicaféet. Återigen känns det, som att vi längtar efter nästa vandring, som beräknas bli om två onsdagar, den 15 december, om allt blir som tänkt. Stärkta och med påfyllt lager av friskluft och kraft i kroppen, skildes vi åt för att mötas inför nästa PRO Leva Livet-vandring.

Carin Brobacke

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy