Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Brunflo

Läsartext
Två gedigna höstmöten har hållits

Detta är en läsartext.

Så har vi då i PRO Brunflo bjudit in till medlemsmöten både i oktober och november. Färre besökare kommer till mötena men de som kommer är ute i god tid före mötesstart, för att få en pratstund, lämna eller hitta god litteratur på det bokbord som alltid är uppdukat vid varje sammankomst.

Vid oktobermötet välkomnade vi Åsa Wallin från Östersunds kommun som informerade om de medborgardialoger med personer över 65 år som gjorts på fem ställen i kommunen via projektet ”Åldrandevänlig kommun”. Tanken med dialogerna är att vi med olika synpunkter på tillvaron ska få uppleva ett bra och trivsamt åldrande i kommunen. Även vi i PRO Brunflo fick komma med önskemål fastän vi inte tillhörde de prioriterade områdena. Ett av våra intressen är ju att få behålla möjligheten till träning på Brunflobadet, här träffas många och får en bättre hälsa genom träning och socialt umgänge. Andra önskemål var sittplatser utomhus och bussåkande, speciellt av- och påstigande för de som behöver ha rullatorer.

Annons

Annons

Därefter välkomnade vi Per Söderberg som både berättade historier och via böcker av författaren, krönikören och läraren Nicke Sjödin, tog oss med på en tänkvärd och underhållande stund.

Att lyssna till utvalda texter där den ångermanländska dialekten är framträdande blev en fröjd för örat och lockade till skratt. Ett av inslagen var Lagledarn, även om man inte är så bevandrad i fotboll är behållningen stor att få lyssna till dess innebörd.

Sista torsdagen i november var det dags för höstmöte, då vi beslutade om budget och verksamhetsplan för 2022. Information gavs till medlemmarna av Kaj Eriksson angående covidpass som kan beställas från Folkhälsomyndigheten om man inte har tillgång till Bank-id. Blanketter fanns att tillgå vid mötet.

En genomgång av en del rabatter som vi har utifrån vårt medlemskap i PRO informerade Leif Åberg om, den här gången gällde det Familjens jurist och Fonus.

Vår förening har haft två tillfällen under hösten då vi har bjudit in till it-café. Det har varit välbesökta tillfällen då vi har kunnat hjälpa till med en del dataproblem. Den 7 december blir nästa gång då vi anordnar it-café på Brunflos mötesplats mellan klockan 14 och 16.

Information är en källa till kunskap men vad vore våra möten utan servering av goda smörgåsar och dryck samt kulturinslag? På höstmötet gästades vi av Lennart Borgebo som tog oss med på en musikalisk resa där vi fick lyssna till många välkända melodier som väckte minnen. Förutom musiken delade han med sig av en del historier som lockade till skratt.

Eiwor Nilsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy