Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Höga energipriser är kontraproduktivt av regeringen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Människor måste kunna leva och verka över hela landet", skriver Thomas Morell (SD).

Annons

Nyligen röstade riksdagen återigen in Magdalena Andersson som statsminister. Andersson må vara ny på posten som statsminister men hon har varit en bärande del i den tidigare regeringens misslyckanden. En regering som fört en ytterst plågsam ekonomisk politik för de flesta av landets medborgare. Samma dag som riksdagen röstade för Andersson förväntades elpriset ligga på skyhöga 4,34 kronor per kWh.

Annons

Annons

Bränslepriserna vid pump var 17,29 för bensin och 18,97 för diesel. Sammantaget utgör de höga energipriserna en stor ekonomisk belastning för den enskilde medborgaren, men också för industrin. Som en direkt följd av de höga priserna kommer även matpriserna att skjuta i höjden, då produktionen av vår mat blir dyrare. För lantbruket är det höga dieselpriset mycket kännbart, lägg därtill höga elpriser och stigande kostnader för konstgödsel. För åkerinäringen är det samma sak, dieselpriserna ökar och därmed måste åkeriet ta ut högre ersättning för att transportera godset. I slutändan innebär det att priserna stiger för medborgarna.

De höga energipriserna innebär att det blir dyrare att bo och att resorna till och från jobbet blir dyrare. De höga dieselpriserna drabbar i slutändan även de som reser kollektivt genom högre biljettpriser eller rent av nedlagda bussturer. Det blir katastrof när politiska beslut tas med Hornstulls tunnelbanestation som utgångspunkt. Landet utanför tullarna är i behov av en stabil energiförsörjning och ett rimligt pris på energi.

Mat, energi och andra livsviktiga verksamheter för vårt lands välstånd skapas i huvudsak utanför de stora städerna. Därför måste människor kunna leva och verka över hela landet.

Ingen ifrågasätter målet att minska utsläppen, men det är direkt kontraproduktivt att slå ut vår egen förmåga att bidra till en bättre miljö. Tyvärr är den just valda statsministern en del av energikrisen i landet. SD prioriterar annorlunda.

Annons

Annons

Vilket är varför vi, tillsammans med M och KD, sänker skatten på bensin och diesel från och med 1 maj 2022.

Thomas Morell (SD)

Trafikpolitisk talesperson

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel via vårt formulär här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy