Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Svar till Sören Monvall, LT 24/11:

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En av Hyresgästföreningens viktigaste uppgifter är att se till att alla hyresgäster får ett bra boende till en rimlig kostnad. I dag förhandlar vi hyran för cirka tre miljoner hyresgäster. Rätten att kollektivt förhandla hyran är ett skydd för hyresgästen. Det svenska systemet med förhandlade hyror är bra, för då kan vi förhindra orimliga hyreshöjningar.

Annons

Tillsammans med allmännyttiga Östersundshem har vi genom åren förhandlat om rimliga hyreshöjningar och gjort överenskommelser som båda parter kunnat acceptera. Varför ett solitt och starkt bolag som Östersundshem, trots detta, i dag har en underhållsskuld till sina hyresgäster måste bolaget svara på själv.

Annons

Att Östersundshem är ett bostadsbolag med ett allmännyttigt syfte innebär att bolaget omfattas av särskilda regler, bland annat ett lagstadgat krav att erbjuda hyresgästerna inflytande över sitt boende samt ett bostadsförsörjningsansvar i den kommun man verkar.

Hyresgästföreningen vill att så många hyresgäster som möjligt ska kunna påverka sitt boende. Vi välkomnar därför Sören och alla andra att engagera sig i dessa frågor, eller ta kontakt med oss för att få veta mer om vårt arbete för allas rätt till ett bra hem.

Hasse Dahl

förhandlare Hyresgästföreningen Norrland

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel via vårt formulär här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan