Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Ren lögn om skattefri peng

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sitter och lyssnar på SVT Forum, riksdagens budgetdebatt. Blir faktiskt riktigt upprörd och förbannad när jag hör folkvald riksdagsledamot (V) stå i riksdagens talarstol och hävda att en tredjedel av pensionärer med lägst inkomst (pension), ska få en "skattefri peng på cirka 1000 kr"!

Det är en ren lögn! Denna "peng" är ett tillägg till bostadstillägget, som INTE alla pensionärer med låg grundpension äger möjlighet att åtnjuta över huvudtaget! Jag vet!

Annons

Annons

Den pensionär som erhåller en pension som inte överstiger 10.000 kr, och som har yrkesarbetat hela sitt vuxna liv, som lever med annan pensionär med något normal pension, måste först bli ensamstående (livspartnern måste lämna livet). Därtill går det inte att ha ett mindre fritidsställe eftersom det är ett låst kapital eller ett mindre känt sparkapital undanstoppat!

En skattesänkning på grundpensionen hade varit mer rättvist och ärligt.

Den partipopulistiska retoriken är skämmig!

Thomas Gutke

Liberal

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel via vårt formulär här.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy