Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Stor tillströmning av nya medlemmar

Detta är en läsartext.

Här ses Gertrud Nygren, vice ordförande i PRO Leva Livet. Foto: Inger Breil

Annons

Nya medlemmar har inte kunnat inbjudas till välkomstträff under de senaste två åren på grund av pandemin. Men i slutet av november när restriktionerna lättats var det dags. Det visade sig att föreningen fått 103 nya medlemmar trots att färre aktiviteter genomförts och 55 av dessa kom för att träffas och för att få information om PRO Leva Livets planer inför kommande år.

Annons

Träffen inleddes med att alla presenterade sig och berättade varför de valt att bli medlemmar i föreningen. Många var intresserade av musik, körsång, böcker, teater, konserter, dans, alltså kulturfrågor, vilket ju är Leva Livets kännemärke. Bra föreläsningar, samhällsfrågor, vandringar i skog och mark var andra intressen som lockat och inte minst föreningens namn Leva Livet var inbjudande, tyckte deltagarna.

Annons

Marianne Stålberg berättade om föreningen som bildades 2009 och om hur PRO är organiserad med förening, samorganisation, distrikt och riksorganisation. PRO:s folkhögskola finns i Gysinge och är världens enda folkhögskola för äldre. Därefter följde information om planerade aktiviteter vid kommande trivselträffar som till exempel Östersundslänken, Föreningen Gamla Östersund, Skogen som resurs- en klimatfråga, föredrag av landsantikvarie Olov Amelin, resor till Vildmarksvägen och Döda Fallet samt en spa-resa till Pärnu. Mängder av studiecirklar presenterades, bland annat politik på äldres villkor, släktforskning, gitarrkurs, gåfotboll, korsordsgrupper och trafiksäkerhet för seniorer.

Inger Breil

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy