Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Krokom

Läsartext
Närpolis varnade för ökande bedrägerier

Detta är en läsartext.

Det var lite halt och besvärligt före den här dagen när PRO Krokom samlades för höstmötet i Hissmofors Folkets hus – denna anrika byggnad som numera har blivit så präglad av Allan Edwall och hans kändisskap.

Ett 40-tal medlemmar hade mött upp och mötet inleddes med att Margot Nordström presenterade förslaget till budget och verksamhetsplan för 2022 vilket mötet godkände. Medlemsavgiften till föreningen beslutades oförändrad – 40 kronor.

Annons

Annons

Inbjuden gästtalare var Mariana Handler, närpolis inom Krokoms kommun, en tjänst som bygger på samverkan mellan polis och kommun. En undersökning visar att 86 procent av kommunens invånare känner sig trygga i samhället, men sedan Mariana berättat och varnat för alla faror, främst på nätet och riktat mot oss äldre, kanske siffran kommer att ändras.

Under de senaste tio åren har bedrägerierna ökat med 89 procent, så stor varning är nödvändig. Hon uppmanade också till att ringa polisen vid misstankar och oegentligheter då många anmälningar kan påverka polistätheten.

Kort rapport från senaste KPR-mötet där bland annat nämndes att den uppsökande verksamheten riktad mot "75-åringar", vilken legat nere under pandemin, kommer att återupptas 2022.

Arne Dahlin, mångårig ledamot i valberedningen, avtackades med blomma och stort tack. Stort tack framfördes också till Anita Svärd och Britt Jonasson som under hela pandemin lyckats hålla bingoträffarna igång trots restriktioner och lokalbyten.

Vi hade kärt återbesök av Hans Erik Jansson som av och till under dagen greppade gitarren och bjöd oss på en härlig musikunderhållning och med en repertoar helt i vår smak.

"Fyrklövern" i köket hade fixat härliga räkmackor och gott kaffe och mötet avslutades med lottdragning på fem sålda lotterier och med många skänkta vinster.

Gunnel Vejdeland

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy