Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ås

Restauranger vill köpa fisk lokalt men fiskare saknas: ”En outnyttjad naturresurs”

I Jämtlands län finns tiotusentals sjöar som varje år producerar massvis med fisk. Efterfrågan på fisken finns från bland annat restauranger, men det saknas ett mellanled för att råvaran ska kunna nå dem.

Bild: Henrik Flygare

Annons

Aksel Ydrén arbetar på Eldrimner, det nationella centrumet för mathantverk, med fiskförädling. Han anser att länets sjöar är en i stort sett outnyttjad naturtillgång med en fiskproduktion på tusentals ton per år. Delar av den produktionen skulle kunna fiskas och användas av till exempel restauranger.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy