Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Gåfotboll för pensionärer

Detta är en läsartext.

Gåfotboll har blivit en fluga bland pensionärer.

Annons

PRO Leva Livet har, tillsammans med IFK Östersund, startat gåfotboll. I samband med föreningens friluftsdag i september månad fick besökarna prova på sex olika aktiviteter bland annat gåfotboll. Intresset för att fortsätta spela blev över förväntan och gruppen har fortsatt träffats på Hofvallen varje måndag förmiddag.

Annons

Nu när mörkret har kommit har gruppen flyttat in till ÖP-hallen vid Odensala sportfält. Där träffas och spelar man cirka en timme, har fantastiskt roligt och avslutar med kaffe, te och en kaka.

Annons

I början var de många som funderade över "vad är gåfotboll och kan jag vara med". Svaret ges av Benny Brovinger: ”alla kan vara med och ha roligt. Man är 3-6 spelare/lag på en avgränsad plan yta med små mål. Inga spelare får springa, inga tacklingar och inga målvakter men med mycket plats för skratt.”

Alla deltagarna i fotbollstruppen hoppas att flera vill komma och prova på denna aktivitet. Gruppen har tillgång till hela ÖP-hallen och träffas måndagar klockan 11.

PRO-distriktets friskvårdsansvarig hoppas att denna sport ska kunna bli föremål för distriktsmästerskap då intresset för gåfotboll finns i hela länet.

Text och foto: Benny Brovinger och Rolf Eijvergård

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy