Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Inspirerande träff i dagarna tre för PRO

Detta är en läsartext.

Fokuserade deltagare vid konferensen. Foto: Elsy Johansson

Annons

I ett gråmulet väder med regn och snöglopp styrde 36 deltagare från olika PRO-föreningar i Jämtlands län sin färd mot Wången där det skulle bli konferens.

Efter en inledande smakfull lunch hälsades alla välkomna av ordförande Leif Persson som uttryckte sin glädje över att vi nu kunde träffas igen efter coronatidens Zoom-möten. Vice ordförande Gertrud Nygren presenterade programmet för de tre dagarna.

Annons

Via länk höll Ola Nilsson, sakkunnig i hälsa, friskvård och konsumentpolitik på PRO:s riksorganisation föreläsning om sina ämnesområden samt riksmästerskapen och prisundersökningen.

Han berättade om hur PRO arbetat med konsumentfrågorna under åren som gått och hur PRO kunnat påverka politiken och marknaden/företagen till konsumenters fromma. Sedan informerade han om PRO Hälsosam där man arbetar med åtgärder för att medlemmarna ska förbättra eller behålla sin hälsa. Han berättade om de riksmästerskap som anordnas i olika sporter. Den nationella friluftsdagen fick stort medialt genomslag mycket beroende på ”kast med liten handväska” som PRO Leva livet hade som en gren vid sin friluftsdag.

Annons

Inför kommande PRO-kongress 2022 hade förslag till nya stadgar och handlingsprogram skickats ut från rikskansliet. Remissvar önskas senast 15 november. Gertrud Nygren redovisade de nya förslagen.

Trion Ingela, Micke och Lasse underhöll på Wången. Foto: Elsy Johansson

Distriktsstyrelsen hade sammanträde dag två. Övriga deltagare deltog i grupparbeten och diskuterade aktuella frågor rörande PRO Riks, distriktet och den egna föreningen samt förslag till handlingsprogram och nya stadgar för PRO. Efter grupparbetena gav Jan Halberg en uppskattad information om Wången.

Till dag två hade Hans Svensson, regiondirektör för Region Jämtland Härjedalen engagerats för att tala om regionens pensionärsråd, RPR. Han anser att RPR är en viktig organisation, en samlad erfarenhet och kunskapsbank som bidrar till utvecklingen. Han berörde många aktuella frågor och lämnade även rum för frågor, vilket uppskattades av deltagarna.

Annons

Ingrid Erixon, vår ”guru” vad gäller medlemsregistret och Kaj Eriksson för hemsidan lärde oss en del tricks för att hantera programmen.

Mats och Madelene Borgström, ABF, informerade om de nya regler som gäller vid redovisning av studiecirklar.

På kvällarna åts god mat, gicks tipspromenad samt lyssnades på duktiga musikanter, Ingela och Micke med Lasse.

Hem åkte deltagarna nöjda, glada och förhoppningsvis lite klokare.

Elsy Johansson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy