Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
PRO Östersund City fick polisbesök

Detta är en läsartext.

Ordförande Birgitta Hammarberg informerade om kommande händelser. Foto: Lars Dahlquist

Annons

Ordförande Birgitta Hammarberg hälsade oss välkomna. Som gäst hade vi förundersökningsledaren Per Thelin från Östersundspolisen, som informerade oss om olika slags bedrägerier.

Bankid: Per inledde självklart med uppmaningen att vi aldrig skulle logga in med vårt bankid eller med bankdosa om vi blev uppmanade att göra detta av någon som ringt upp oss. De som försöker lura oss är proffs och skickliga på att manipulera. Aldrig låta oss luras, via telefon, att logga in med bankid eller med bankdosa, om någon försöker göra detta lägg bara på luren.

Annons

Annons

Inbrott: De ringer på och undrar om de kan kontrollera brandvarnare eller stänga av vattnet eller liknande. Ofta två stycken där en distraherar när den andra stjäl. Släpp inte in någon om du inte känner dem eller att det var förannonserat tidigare med lapp i brevlådan från hyresvärden till exempel.

Fickstölder: Om någon står nära i bankomatkön så är det inte ofint att be den bakom att backa. Visa inte kortkoden, håll för och ställ inte handväskan i shoppingvagnen, håll i den.

Hemjänst: Lämna inte ut kreditkortet och koden, för då kan man komma åt bankkontot. Om någon ska handla till dig så är det bra att hellre lämna kontanter. 500 kr är bra att ha till hands hemma.

Efter dessa utmärkta råd fick vi kaffe med en klassisk ägg- och ansjovissmörgås (alltid lika gott) och överraskades med en hallonsurpris, rulltårta, vispgrädde och en handfull hallon. Per Polis stannade mer än gärna och fikade med oss.

Ordförande passade på att påminna oss om att vi kan lämna vår e-postadress om vi vill få information via mail. Birgitta informerade oss också om kommande arrangemang och om en ny rådgivningsbyrå för oss pensionärer med mera. Läs mer om dessa på hemsidan.

Birgitta tackade för visat intresse och påminde om nästa möte den 24 november klockan 13 här på 33:an. Detta möte handlar om vår budget och verksamhetsberättelse.

Birgitta Hammarberg

Lars Dahlquist

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy