Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Ta hänsyn till äldre som parkerar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att betala för sin parkering kan vara ett bekymmer. Foto: Fredrik Sandberg /TT/

Annons

Som ordförande i SPF Seniorerna Östersund får jag ofta synpunkter på olika problem som våra medlemmar möter!

Ett problem som funnits under flera år är hur man ska betala parkeringsavgifter. För några år sedan fanns det förslag att ta bort alla automater med kontanthantering i samband med att det skulle komma nya sedlar. Vi protesterade kraftfullt mot detta eftersom 10-kronorsmynt skulle finnas kvar. Vi fick ett visst gehör och i dag finns det sex parkeringsautomater där kontanter kan användas.

Annons

Annons

I de flesta p-automater har det funnits möjlighet att betala med kort vilket många tillämpat om inte kontantautomat funnits på den platsen.

Nu har kortbetalning tagits bort på många ställen och nu är det ”app” eller sms som ska användas. Det är många äldre som upplever detta som ett stort problem. Frågan är om kommunen gjort någon konsekvensanalys av dessa förändringar. Det är viktigt att inte den äldre befolkningen diskrimineras.

Jag kommer att besöka den medborgardialog som arrangeras i Odensala den 3 november för att bland annat föra fram dessa synpunkter.

Per Söderberg

Ordförande SPF Seniorerna Östersund

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel via vårt formulär här.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy