Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Torvalla

Läsartext
PRO Torvalla till riksfinal

Detta är en läsartext.

Torvalla-trion Jan Wrang, Hebert Almgren och Erik Rääf, vann PRO-vetarnas regionfinal. Foto: Thore Öberg

Annons

Det segrande laget i distriktsmästerskapet, PRO Torvalla, åkte till Ånge den 21 oktober för att tävla i Regionmästerskapet. Fem distrikt deltog, Jämtland, Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland och Medelpad.

Vårt mästarlag var Jan Wrang, Hebert Almgren och Erik Rääf. Tre skärpta gossar med bredd på kunnandet.

Tävlingen bestod av 36 frågor uppdelade i 12 omgångar. Där fanns allt från frågor om rymden till bergskedjor och kultur. Inga lätta saker att handskas med , varje moment med tre frågor skulle klaras av på två minuter.

Annons

Annons

I början låg lagen nära varandra med Jämtland och Västerbotten i täten. Vid sjunde omgången låg Västerbotten före Jämtland med en poäng, men sen drog vårt lag ifrån och tog hem en god seger med 27 poäng före Västerbottens 23 poäng. Hemmalaget Medelpad hamnade på tredje plats med 20 poäng.

Regionsegern betyder en resa för herrarna till Stockholm den 9 december för riksfinal.

Ånge bjöd på solsken och ett trevligt arrangemang med goda mackor till morgonkaffet och lunchen. Arrangör och tävlingsledare var Stefan Hägglund som skötte allt perfekt och kom med muntra tillrop mellan varven.

När segern var vunnen och våra skarpa gossar blivit vederbörligen hyllade vändes kosan hemåt och landade i ett regnigt Östersund.

Maria Frank

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy