Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Östersunds bouleklubbs årsmöte

Detta är en läsartext.

Olle Bengard blev årets Pitboule. Priset består av en tavla med motiveringen samt en tårtcheck. Foto: Solbritt Eidenby

Annons

Östersunds bouleklubb, ÖBK, höll årsmöte den 18 september. Normalt skulle vi ha klarat av detta redan tidigt i våras, men pandemin har satt krokben för många aktiviteter.

Mötesordförande Per Söderberg ledde de 42 årsmötesdeltagarna med fast hand genom dagordningen och punkterna betades av utan några större diskussioner.

ÖBK hade 91 medlemmar vid årets utgång. Klubben har god ekonomi och kassör Jan Bergquist berättade att 2020, trots pandemin, var ett av klubbens bästa år ekonomiskt sett. Detta tack vare ett kommunbidrag samt ett coronabaserat bidrag från Riksidrottsförbundet på grund av bortfallen inkomst, sammanlagt 84.000 kronor.

Annons

ÖBK:s bingokvällar i Hägragården, Dvärsätt, fick avslutas i början av mars, och i slutet av samma månad stängde kommunen Östersunds boulehall för spel inomhus.

Annons

Från maj spelade vi utomhus på Björkbacka. Vi genomförde en del tävlingar, bland annat fem klubbmästerskap under ledorden avstånd, hänsyn och handsprit.

Ordförande Solbritt Eidenby omvaldes på två år och kassör Jan Bergquist omvaldes på 1 år.

Valberedningen föreslog omval av Christer Ericsson och från årsmötet föreslogs nyval av Jan Wrang. Efter omröstning omvaldes Christer Ericson för en period av 2 år.

Nya revisorer efter avgående Cari Morén och Lars Edfeldt blev Olle Bengard och Gunnar Stjernström som glatt föreslog sig själva. Ersättare blev Maj-Britt Engelbrektsson. Till valberedning utsågs Margareta Bång, Yngve Bång och Ulrika Bredberg.

Årets ”Pitboule” blev Olle Bengard. Han beskrivs som en alert jägare ut i klospetsarna och han missar aldrig att sniffa efter villebråd. Han gillar att svänga på svansen i dansen och favoritlåten är ”Vad tar ni för valpen där i fönstret”. Favoritbandet är Bob Hund. Tyvärr drabbades han av sjukdom härförleden. Det spekulerades bland kennelkompisarna om han hade drabbats av valpsjuka, rabies eller helt enkelt blodöra. Nåväl, efter ett antal veckor iförd tratt och med återkommande besök hos veterinären så återhämtade han sig raskt. Nu är han välkommen tillbaka i selen och kan återigen jaga på banorna efter ”lillen”.

Mötesordförande Per Söderberg avslutade sitt värv denna dag med att läsa Jacke Sjödins vers Midsommar samt Nicke Sjödins Lagledar´n.

Därefter bjöds till bords och alla lät sig väl smaka av surströmmingen. Sill fanns för de icke rättrogna och middagen blev en trevlig avslutning på årsmötet.

Solbritt Eidenby

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy