Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Låt Åre och Kall gå i täten för full täckning

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Låt Åre och Kall gå i täten för full täckning, anser Sören Monvall och riktar sig till kommunalrådet och oppositionsrådet i Åre kommun.

Annons

Öppet brev till Daniel Danielsson och Martine Eng, Åre. Ni lär känna till mitt engagemang för mobil telefoni och bredband i Västra Kall. Kommunen är med i Vinnovas projekt "Full täckning" för att skapa mobiltäckning i Anjanområdet.

Er bredbandssamordnare är full av energi. Det går dock inte alltid att klara ett bra resultat utan politisk påverkan utifrån medborgarnas krav och önskemål. Det är här och nu Åre har möjlighet att kväsa alla motsträviga operatörer som inte vill bygga ut i den glesa bygden utan att tjäna pengar som i huvudstaden. Att ha kommunen med alla anställda som kunder är naturligtvis däremot intressant för att kunna tjäna mycket pengar.

Annons

Annons

För att alla kommunanställda skall kunna utföra sina grannlaga uppgifter i HELA kommunen så måste det finnas mobil täckning. Kommunen kan nu låta kommunanställda, främst de som tillhör hemtjänst etc, gå över till det nya nätet i Anjan och på så sätt öka deras mobilitet och säkra medborgarnas kontakt med omvärlden. Se därför till att ett antal abonnemang under nuvarande avtals löptid tecknas med Anjannätet.

Informera såväl kommunmedborgarna liksom intresserade operatörer att Åre kommun vid nästa telefoniupphandling kommer att ha full täckning. Det vill säga det SKA vara ett krav på full täckning. På detta sätt kan kommunen använda sin ”konsumentmakt” för att se till att ALLA medborgare får en telefoni och ett bredband som riksdagen lovat oss medborgare, men inte ser sig ha makten att genomföra själva. Jag ser detta som ett sätt för er politiker att göra gemensam sak av en fråga som är till nytta för medborgare oavsett politisk färg.

Låt Åre och Kall gå i täten för full täckning!

Sören Monvall

Medborgare utan full täckning

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy