Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Insändare: Varför föreslå vaccinkrav bland vårdpersonal?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten har jobbat flera år i vården och vill inte att det ska bli krav på vaccinering bland vårdpersonal.

Bild: Henrik Flygare

Annons

Replik på insändaren: Ovaccinerad personal utgör hot mot oss äldre från SPF Jämtland Härjedalen.

Gällande förslaget att kräva tvångsvaccinering för oss som jobbar i vården, det känns ganska omodernt. Varför börja införa tvång 2021, när Sverige lever för valfrihet?

Annons

Annons

Varför behöva bli omplacerad till nånting annat i kommunen för att man inte är vaccinerad, istället för att få fortsätta jobba kvar, som den undersköterska jag varit i 15 år. Har det ej varit brist på personal i vården, så kommer det i så fall bli det då.

Jag är en tjej i 30-årsåldern, som av olika anledningar ej vaccinerar mig. Men jag har, efter mina år i vården, stor erfarenhet och kan skydda våra äldre med god hygien i alla fall. Samt att jag vid minsta symtom, ändå måste stanna hemma. Och som ovaccinerad, så får ju jag symtom tidigare, och tydligare, och jag kan hålla mig hemma tidigare, än någon med vaccin, som kanske bär på smittan, och smittar ner flera stycken!

Var rädd om personalen. Kanske det är bättre att ha några ovaccinerade men rutinerade undersköterskor, istället för att det kommer in outbildad personal, som är vaccinerad?

En som jobbar i vården

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy