Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: SKPF Pensionärerna Avd 30 Jämtland

Detta är en läsartext.

Tony Moberg spelade härliga, dansgoda låtar. Foto: Britt Wikman

Annons

En skön höstdag var det så dags för SKPF Pensionärernas trivselträff, tisdag den 12 oktober. Ordförande Britt Wikman hälsade alla medlemmar hjärtligt välkomna, till Tiljan som var platsen för dagens möte.

På plats för information var kommunens konsumentvägledare Ingrid Krylén. Vi började med att konstatera att endast tre av länets kommuner har avtal om konsumentvägledning, nämligen Östersund, Berg och Ragunda. Dags för SKPF att påminna politiker i våra övriga kommuner om vikten av stöd och hjälp från denna viktiga resurs i samhället. Speciellt i dessa tider då vi läser varje vecka om alla bedrägerier som drabbar, framförallt, äldre medborgare. Vi saknar också konsumentupplysningen som tidigare gavs via P4 Radio Jämtland. Vart tog den vägen egentligen?

Annons

Annons

Ingrid hade med sig och informerade om konsumentköplagen, konsumenttjänstlagen samt distansavtalslagen. Tre viktiga lagar för oss oavsett om vi handlar i butik eller via nätet, internet. Vi uppmanades att alltid anmäla till polisen om vi utsätts för bedrägerier. Konsumentköplagen ger alltid rätt till reklamation i tre år av vara, viktigt att spara kvittot. Vi fick många bra tips och råd och att vi kan ringa och få hjälp vid misstanke om felaktighet, förutsatt att kommunen har avtal. Ingrid avtackades med en vacker höstbukett.

Sedan kom dagens speleman, Tony Moberg, som spelade samtidigt som vi försåg oss med kaffe/te och goda mackor. Tony hade en härlig lista med dansgoda låtar till oss. Blandat med Vikingarna, Lasse Stefans, nostalgiska låtar som Streaplers "Jag vill ge dig en morgon", Janne Önneruds "Är du min älskling än", Towa Carson "Jag måste ge mig av". Det varvades med country, Eagels, Matz Bladhs och mycket annat.

Britt tackade för härlig underhållning och lämnade över till kvällens lotteri som bestod av presentkort och god choklad. Tack till Maggan och Agneta som fixar så bra lotterier åt oss.

Så tackade Britt alla som kommit denna kväll och hälsar alla välkommen åter till nästa möte, som är budgetmöte, den 9 november, samt information om den kommande Ikea-resan den 20 oktober, samt årets adventsresa till Näskott kyrka och Hållandsgården med julbord den 28 november. Annonser om samtliga aktiviteter kommer i tidningar, på Facebook samt vår hemsida.

Britt Wikman

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy