Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Föreningsliv: Centerns Ceniorgrupp

Detta är en läsartext.

Centerns Ceniorgrupp har som alla andra grupper och föreningar haft en lång paus under pandemin.

Många studiebesök och sammankomster har skjutits på framtiden. Nu har i alla fall verksamheten kommit igång och nu var det en aktuell fråga om framtida busstrafik som fångade Ceniorgruppens intresse.

Jörgen Larsson, som är ordförande i utskottet för kollektivtrafikfrågor inom region J/H, berättade om det politiska arbetet med kollektivtrafiken.

Annons

Annons

Erik Sjaunja från regionen visade bilder och de planer som finns för framtida busstrafik, till och från och i Östersund. Det var många intressanta bilder som visade de lösningar som diskuteras – kommande linjenät med mera.

Marcus Wisting, från Östersunds kommun, berättade om hur planeringen inom kommunen ser ut och de mål som finns fram till år 2040.

Många frågor ställdes om bland annat framtida ”väntsal” i Östersunds centrum, långtidsparkering vid Centralstationen, möjlighet att registrera biljett i mitten av bussen även i framtiden för den som har rollator, lägre biljettpriser för pensionärer med mera.

Nästa Ceniorgrupp kommer att traditionellt bli en träff med Centerns kommunledning i rådhuset den 15 december – två år sedan förra träffen!

Per Söderberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan