Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Replik till insändaren: Svar om laddstolparna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter riksväg 87 finns det i skrivande stund endast två laddstolpar, skriver insändarskribenten.

Bild: Alexandra Sundberg

Annons

Om du vill föra frågor som denna med laddstolpar framåt, måste du leva i nuet, inte om fem år. Ta bara efter E14, infrastrukturministern Thomas Enroth var i Krokom och invigde tre nya stolpar. Kul, det vore väl bättre om flera stolpar sattes upp på andra sträckor än E14.

Annons

Vet du om att efter riksväg 87 finns det i skrivande stund endast två (!) laddstolpar.

Annons

Att Volvo fått en stororder på el-lastbilar, det vet jag, men samtidigt så sade man i inslaget att man måste bygga ut infrastrukturen, vilket inte gjorts på flera år.

När det gäller ditt förslag om att sätta upp laddstolpar på gamla nedlagda mackar, visst kan vi det, men, vart finns dessa mackar? Är de inte rivna, är de ombyggda till pizzerior.

Till sist: Du tycker jag spyr galla och inte har nåt vettigt att säga.

Under 2020 avsatte regeringen 50 miljoner per år i tre år till att sätta upp laddstolpar i glesbygd, 50 MILJONER och Trafikverket fick uppdraget att fördela pengarna. Inga ansökningar om laddstolpar i länet gjordes under första ansökningsperioden.

Ulf A, (Andersson)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy