Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Ny inriktning på sjukvårdspolitiken behövs i Region Jämtland Härjedalen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Malin Moberg

Annons

Liberalerna i Jämtland Härjedalen har antagit ett nytt sjukvårdspolitiskt program där vi sett på lösningar på de nuvarande problemen vi har i regionen med stora utmaningar att ge en god och nära vård. För att uppfylla de mål som finns i hälso- och sjukvårdslagen och vårdgarantin behövs en rad förändringar.

Vi anser att det behövs en mer utvecklad digital infrastruktur och fungerande vägar för att kunna ge en god vård närmare medborgarna i alla fyra väderstreck och en mer aktiv ledning med bättre kommunikation mellan politiker, tjänstemän och personal.

Annons

Annons

Liberalerna i länet har antagit ett nytt sjukvårdspolitiskt program där de har lösningar på de nuvarande problemen i länets sjukvård.

Bild: Malin Moberg

Men framför allt så behöver regionen åter igen bli en attraktiv arbetsgivare. Har vi fungerande strukturer, utvecklad teknik och nya byggnader, men ingen som vill arbeta hos oss, så gör det ingen skillnad.

Politiker kan inte lämna det fritt för tjänstemän att hyvla på valfri ost utan att ta något ansvar för konsekvenser. Politiken måste gå in mer aktivt i ledning av vilka ramar som sätts för att skapa förutsättningar för kompetensförsörjning från samtliga yrkeskategorier inom regionens hälso- och sjukvård.

Som situationen med bemanning ser ut nu behöver vi investera ekonomiskt i att vända trenden och bli en attraktiv arbetsgivare. Vi behöver en bättre framförhållning i en långsiktig plan där Regionen blir självförsörjande istället för att vara beroende av inhyrd

bemanningspersonal. Både utifrån ekonomiska aspekter, patientsäkerheten och utifrån utvecklingen på arbetsplatsen.

Liberalernas toppkandidater i regionvalet;

Roger Bergebo (L)

Karin Bondeson (L)

Eva- Britt Boij (L)

Gunnar Dovner (L)

Thomas Gutke (L)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy