Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Läsartext
Föreningsliv: RPG Östersund

Detta är en läsartext.

På grund av pandemin fick RPG i Östersund (Riksförbundet Pensionärsgemenskap) skjuta upp sitt årsmöte, som normalt brukar hållas i februari, ända till den 6 oktober i år.

Man valde den här gången att träffas i Betelkyrkans lokaler i Östersund. Ordförande Ulla Strindberg hälsade välkommen!

Efter inledningsord av ordförande, var det dags för dagens gäst, pastorn och musikern Maria Langefors, nyinflyttad till Frösön från Tensta i Stockholm, att presentera sig. Hon började med att säga: Som nybliven jämte, ville jag träna in några musikstycken av Wilhelm Peterson Berger. - Ni ska nu få ett smakprov och gärna gissa vad jag spelar!

Annons

Annons

Utan alltför stort bryderi kunde alerta pensionärer enas om att det nog var Sommarsång, Vid Frösö kyrka och Gratulation, som klingade fram så vackert.

Sedan var det dags för fikastund. Elsy Forss och Kerstin Mikelsson stod för förplägnaden. Supergoda smörgåsar och bakelser i form av rulltårta med grädde, fick en strykande åtgång.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar följde. Margareta Forsner från Frösön avtackades med blommor efter många år i styrelsen. I hennes ställe invaldes Tage Öhlund från Torvalla. Övriga ledamöter: Ulla Strindberg, ordförande, Elsy Forss, sekreterare, Bo Persson, kassör och Kerstin Mikelsson, kvarstående eller omvalda. Till revisor valdes Hans Öjbrant, med Maria Langefors som revisorssuppleant.

Under punkten övriga frågor blev det en livlig ordväxling med tips om lämpliga evenemang att ordna för oss, den stora gruppen pensionärer, som fortfarande är pigga och behöver träffas.

Exempel på det som nämndes var olika friluftsaktiviteter, datakurser, inbjuda föreläsare från olika myndigheter för att få aktuell information, osv.

Efter förhandlingarna visade Maria Langefors att hon även behärskar blockflöjten till fulländning. Hon spelade då Amazing Grace och en visa från Afrika.

Efter en kort andakt av Tage Öhlund, avslutade ordförande Ulla årsmötet med att tacka Maria Langenfors och oss alla för en givande träff och hälsade oss välkomna till nästa RPG-träff. Den är öppen för alla och går av stapeln torsdag den 4 november i Pingstkyrkan. Då blir det förutom kort andakt och gott fika, solosång och allsång, av och med före detta musikkonsulenten Sven-Erik Olsson från Brunflo.

Tage Öhlund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy