Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Nu duggar pensionslöften tätt – men vi äldre är inte födda bakom farstun

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu duggar löften om högre pensionspeng tätt, skriver Tantpatrullen Östersund. Foto: Fotograferna Holmberg / TT

Annons

Nu duggar löften om högre pensioner tätt, senast från SD. Politiker måste tro att vi äldre är födda bakom farstun. Det är vi inte.

Det stora problemet med det nya pensionssystemet är att politikerna 1994 införde ett system som gör framför allt kvinnor fattiga. Inte nog med det slår sig svenska politiker för bröstet för jämställdheten. Fast att man visste att svenska kvinnor har mycket lägre löner än männen. Och att det innebär att svenska äldre kvinnor, som jag, arbetat heltid i hela mitt liv blir beroende av en partner. Det är jämlikhet det.

Annons

Annons

Det är hög tid att du lär dig om de två olika pensionssystem vi har. ATP-pensionärerna (40-talisterna) är de som har råd att köpa bostad i Spanien. DNP (nuvarande system som trädde fullt i kraft för två år sedan) är ett system som ger cirka 40 procent av din slutlön. Till det kommer skillnaden i kommunalskatten, 28 kr i Sthlm, 34 kr här i norr – 6 kr per hundralapp gör skillnad.

Det är en skam att politiker i riksdagen inte lägger ner pensionsgruppen. En ytterligare kränkning av mig som medborgare, då jag inte får reda på hur just mitt parti röstar. Nu vet jag ju, eftersom jag håller mig uppdaterad, men vet Du?

Tantpatrullen Östersund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy