Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Replik om laddstolpar och gamla mackar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik till Sören Monvall, angående "Sätt upp laddstolpar där det fanns gamla mackar".

Först en fråga: Är du en "betongråtta" som aldrig varit i glesbygd? Ursäkta jag frågar, men när jag läser din insändare får jag en bild av dig, som en person som sitter i en fin mångmiljonvilla i ett fint område, med färdigbetalda skulder samt elcykel utanför dörren.

Annons

Det är kul att du tar upp detta med landsbygden och att man kan sätta laddstolpar på "Gamla" mackar, som förr i tiden. Okej, men det görs redan på vissa platser, som till exempel Stugun. Där finns en laddbox som endast är tillgänglig under öppettider i butiken, övriga tider stängt.

Annons

När jag läser detta: "Besluta att sätta upp tre laddstolpar i hela landet där det 1970 fanns bensinmack. Varje kommun åläggs detta och skall ha ansvaret. Kommunerna får ersättning från staten med en peng per stolpe." Du måste skämta, staten skiter att betala dessa pengar. Vattenkraften till exempel, inte betalat en spänn på alla år, varför nu?

Till sist: "Avdraget för bil till jobbet försvinner under fem års avtrappning."

Det märks att du hatar glesbygden med detta uttalande, reseavdraget är för många, redan avskaffat, men det visste inte du tydligen, mellan 3 till 8 mil resten får klara sig utan. Själv förlorar jag 25 000 kr per år eller en handpenning på en elbil, utan möjlighet att ladda i glesbygden, för det vill ju inte stad och stat, fast det bekymrar inte dig, Sören, du har ju redan ställt om, eller hur?

Ulf A

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy