Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Insändare: Höga bränslepriser skapar klyftor

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Höga bränslepriser skapar bara större klyftor mellan stad och landsbygd, skriver signaturen "Knegare". Foto: Pontus Lundahl / TT

Annons

Sverige påstås ha näst dyrast bränsle i världen, vilket egentligen inte stämmer, eftersom Hong Kong som toppar listan inte är ett land utan en region i Kina. Hur stor är då den regionen? Jo den är inte ens hälften så stor som Ragunda kommun, på den ytan (1100 km2) bor nästan 7,5 miljoner fler människor än i Ragunda, med andra ord ett rent storstadsområde. Kina klarar alltså av att ha regionala bränslepriser, men inte Sverige.

Annons

Annons

Höga bränslepriser skapar bara större klyftor mellan stad och landsbygd inget annat! Här måste tjänstemän och politiker börja tänka andra banor, om man inte har som syfte att helt och hållet ta död på landsbygden. I senaste undersökningen som TV4 gjorde så är 78 procent oroliga för att bränslepriserna kommer att stiga ytterligare, det tycker jag säger en del. Nu, senaste höjningen, skyller man på att råoljepriset är orsaken, råoljan som idag kostar cirka 80$ per fat, det vill säga samma nivå som 2011-2014 och som har legat på betydligt högre nivåer.

Vad händer nu då? Jo, senast ville yngste sonen börja spela hockey. "Jag är ledsen, men vi har inte råd, det blir för dyrt att skjutsa dej 25 mil i veckan till träningar plus alla resor till matcher."

Om den här insändaren får ett svar så kommer man garanterat att dra miljökortet, och frågorna du bör ställa dej innan du svarar är, vad vinner miljön på att man tar död på landsbygden? Hur får vi en levande landsbygd med ökade bränslepriser, där kollektivtrafiken är obefintlig och avstånden långa?

Knegare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy