Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Föreningsliv: Svensk flyghistorisk förening J/H

Detta är en läsartext.

Rune Huldén (till vänster) valdes till ny ordförande. Han efterträdde Olle Göransson (till höger). Foto: Bengt Landervik

Annons

Årsmötet hölls som vanligt i restaurang Kronans lokaler i Optand. Vi har hållit Flyg- och Lottamuseet stängt sommaren 2020 på grund av pandemin. Däremot har vi, i samarbete med Teknikland, hållit öppet sommaren 2021 med iakttagande av gällande pandemiregler och haft 11 000 besökare.

Föreningens husvärdar har sakkunnigt guidat våra gäster. Vi har fått mycket beröm från besökande av alla kategorier, såväl genuina flygnördar som barnfamiljer på utflykt. Det mest glädjande är att så många östersundare har hittat vårt museum. En flitig grupp medlemmar har regelbundet arbetat med vidmakthållande och vidareutvecklande av vårt intressanta museum. Vi arbetar med att återstarta Viggensimulatorn som inte varit i drift i somras på grund av tekniska problem.

Annons

Annons

På grund av pandemin har vi bara haft två månatliga medlemsmöten. Vi beslöt att återuppta regelbundna föredrag så fort som möjligt igen. Många förslag till kommande ämnen och föredragshållare nämndes.

Som ny ordförande för föreningen valdes Rune Huldén. Avgående ordförande Olle Göransson avtackades med en applåd.

Efter mötet fikade vi tillsammans som vanligt.

Bengt Landervik

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy